top of page
  • Foto van schrijverzenitpat

Vul je dagen met 'LEVEN'!

'Vul je dagen met leven, in plaats van je leven met dagen' (Richard David Precht)

Een mooie auto, een prachtig huis, een leuke job, goede schoolresultaten, de perfecte relatie, voldoende financiële middelen,... de misleidende geluksfactoren!

Uit recent onderzoek blijkt dat vriendelijkheid, sociale connectie, het bewust kunnen omgaan met de tijd, voldoende beweging en 'mindcontrole' een groter effect hebben op ons geluksgevoel dan we denken. 'BELEVING' blijkt veel belangrijker te zijn dan 'hebben'.

Veel heeft te maken met het feit dat de menselijke geest snel gewoon wordt aan de dingen die we hebben (materiële zaken) en ook steeds gaat vergelijken. Deze vergelijking gaat meestal in opwaartse richting... de aantrekkingskracht van het net ietsje meer of beter. Via sociale media krijgen we daarenboven dagelijks een 'schijnwereld' te zien of het 'onwaarschijnlijke geluksverhaal' van alle mensen rondom ons🤥...

STOP met 'hebben', STOP met 'vergelijken' en kies voor 'LEVEN' en 'BELEVEN'!

Onze impact op ons eigen geluksgevoel is veel groter dan we denken. Laat je niet verder misleiden en ga voor de zaken die echt een verschil maken!


'The zenit way of life' met ups en downs, met zon en wolken, met dag en nacht, met struikelen en opstaan, maar vooral met actie en BELEVING!59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page