top of page
Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Kiezen voor een ontspannende lichaamsmassage,  is kiezen voor een moment van intensieve aandacht voor je lichaam en geest. Hierbij ga je heerlijk genieten van een optimale ontspanning. Vlak na de massage voel je je eerst lekker loom , maar daarna voel je je  licht, energiek en opgeladen. Je hele lichaam wordt van kop tot teen door knedende, zachte en warme handen aangeraakt. Dit geeft je een gevoel van rust en heeft een helende werking op lichaam en geest. Door de massage ontspannen je spieren, waardoor spieren, pezen en gewrichten veel soepeler worden. De massage bevordert ook de doorbloeding van spieren en huid. Hierdoor wordt de afvoer van lymfevocht gestimuleerd en zullen afvalstoffen sneller je lichaam verlaten.  Het is daarom ook belangrijk om na de massage voldoende water te drinken.


De ontspanning van het lichaam zorgt voor het verzachten van de gevolgen van stress, zoals spanningshoofdpijn, slaapproblemen, chronische vermoeidheid, stijve nek en rug. Door de relaxerende massage kom je makkelijker  “geestelijk” tot rust. De negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten wordt doorbroken. Door de subtiele energie-uitwisseling is een massage altijd zalig en ontspannend.

Terwijl je je aankleed, zet ik voor jou een glaasje vruchtensap of bronwater klaar. Daarna kunnen we nog even napraten over jouw  wensen voor een eventuele volgende keer dat je een ontspanningsmassage wil ondergaan.

€60/u

€75/1u30

Hotstone massage

Hotstone massage

Dit is een krachtige en diepe massage, waarbij er met warme (45°) afgeronde basaltstenen gemasseerd wordt.

De aangename warmte van de stenen zorgt voor een diepe relaxatie van de spieren, terwijl de druk van de stenen voor een stretching effect zorgt. Met de stenen worden cirkelvormige strijkbewegingen gemaakt. De combinatie van warmte en beweging stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling. Het helpt afvalstoffen afvoeren en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.
Deze massagevorm is aangewezen bij slechte doorbloeding, spier- en gewrichtsklachten, nek- en hoofdpijn. Ook ideaal om te ontstressen. De aangename warmte zorgt voor een zalig ontspannend gevoel. 

€70/u

€80/1u30

Thaise voetmassage

Dit is een massage waarbij de voet en het onderbeen gestimuleerd worden door middel van wrijfbewegingen en drukpunten. Dit zorgt voor een vermindering van spanning op lichamelijk en psychisch niveau. Er wordt gebruik gemaakt van een massagestokje om zeer diepgaande effecten te bekomen. Op de voetzool liggen meridianen die overeen komen met onze organen. Door acupressuur op de voet uit te oefenen, worden deze organen en de doorbloeding gestimuleerd. Dit kan voor een lichte tinteling in voeten en benen zorgen. Soms kunnen er pijnlijke punten aanwezig zijn. Dit wijst vaak op een blokkade in de energiestroom. Door deze punten te masseren kan deze blokkade opgeheven worden. Bij een Thaise voetmassage wordt dus het hele lichaam gestimuleerd en van energie voorzien. Het verbetert de doorbloeding en activeert de organen. Het brengt het lichaam tot rust en zorgt voor een balans tussen lichaam en geest.

€60/u

Thaise voetmassage

Deep tissue massage

Dit is een stevige zeer diepe massage om zeer gespannen spieren en het omringende bindweefsel los te maken. 

Bij stress spannen spieren zich aan. Bij langdurige stress spannen spieren zich te lang aan, dat kan leiden tot overbelasting van bepaalde spiergroepen. Niet alleen de oppervlakkige, maar ook de dieper liggende spieren raken overbelast. Daarbij gaat het omringende bindweefsel verkleven, waardoor de bewegingsvrijheid van de spieren enorm beperkt wordt. Bij onvoldoende herstel kunnen deze klachten ernstiger worden. 

Techniek
Er wordt bij deze massagetechniek vooral gewerkt met de vuisten en ellebogen. Hierbij gebruik ik ook mijn lichaamsgewicht. Met mijn vingers, vuisten en ellebogen maak ik langzame strokes over de spieren en het bindweefsel. De druk wordt langzaam opgevoerd en steeds in samenspraak met jou. Na elke stroke volgt een kort rustmoment om je lichaam te laten herstellen. 

Voor wie?
Voor mensen met chronische spierklachten ten gevolge van stress of overbelasting zoals: hoofdpijn, rugpijn, nekpijn, schouderpijn, gespannen kuiten / bovenbenen, etc.

€60/u

€75/1u30

Deep tissue massage

Triggerpoint therapie

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een hypergevoelige pijnlijke plek in een strakke streng spierweefsel die pijn doet als je er op drukt.

Mogelijke oorzaak

  • Plotselinge overbelasting van een spier

  • Een slechte houding

  • Gebrek aan voldoende beweging

  • Scoliose

  • Hypermobiele gewrichten

  • Werkgewoonten

  • Tekort aan vitamines en mineralen

Therapie

Door het uitoefenen van een aangepaste druk op deze triggerpoints, kan de pijn verlicht worden en de functie van een verzwakt lichaamsdeel weer beter worden. 


€60/u
€75/1u30

Triggerpoint Therapie
bottom of page