top of page
  • Foto van schrijverzenitpat

Bepaal jouw 'welzijnsroute'!

Onze leefomstandigheden zijn sterk gewijzigd. Tijd om jouw ‘levens-GPS’ bij te stellen en een nieuwe route te bepalen. De ‘juiste vragen’ kunnen jou helpen om ‘de weg’ te vinden.


Dat werk een ‘deel van het leven’ is geworden, is de laatste jaren meer dan duidelijk.

De covid-19 pandemie heeft dit gegeven versterkt en versneld. Thuiswerk werd de norm en daaraan gekoppeld vervaagden de grenzen tussen werk en privé. Dit heeft zeker voordelen, toch is het belangrijk om op ons hoede te zijn voor bijkomende aspecten en vooral voor de vraag of elk van ons hier zomaar ‘klaar’ voor was.


Thuiswerk zorgt voor extra mentale belasting, extra verantwoordelijkheden, extra druk en vooral het verdwijnen van ‘de grens’ is een potentieel gevaar voor het welzijn van elk van ons.

Vermijd dat je meegesleurd wordt in de rollercoaster van acties, emoties, taken en verantwoordelijkheden. Maak even tijd en stel de juiste vragen!

Oordeel niet! Stel vast, analyseer, leer, kies en maak een actieplan!


De zelfbeschikkingstheorie als reflectiemodel:

Competentie, verbondenheid en autonomie worden in de zelf-beschikkingstheorie (Edward Deci en Richard Ryan) de drie psychologische basisbehoeften van de mens genoemd.

Verschillende boeken en artikels rond arbeidsvreugde, welzijn en motivatie-theorieën inspireerden ons tot een vrije interpretatie van dit model.Neem even de tijd en stel jezelf volgende vragen:

Vanuit bewustwording, aanvaarding, keuzevrijheid en verantwoordelijkheid naar actie en reflectie of ‘the zenit way of life’!Ook werkgevers kunnen baat hebben bij zo een reflectiemoment:

SUCCES & ENJOY!!!
58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page