top of page

De week van Memozin - communicatie


Een confronterend begin van het jaar voor Memozin... Ze is helemaal onderste boven van hoe mensen met elkaar communiceren, van hoe mensen met elkaar omgaan...

Dagelijks ziet ze de meest gewone, onschuldige gesprekken uitmonden in 'verwarring', 'frustratie', 'onbegrip', 'teleurstelling' en zelfs woede. Steeds wil ze hier tussen beide komen, actie ondernemen, bemiddelen en oplossingen bieden, maar meestal is dit niet zo evident en veelal keert zich dat 'tegen' haar...

En ook bij haarzelf gaat het regelmatig 'fout'... Hoe komt het toch dat woorden meestal niet volstaan om uit te spreken wat we bedoelen, wat we voelen en wat onze behoeftes zijn? Hoe komt het dat onze communicatie zo vaak uitmondt in misverstanden of zo vaak aanleiding is tot conflicten?

Eigenlijk zou iedereen een 'cursus geweldloze communicatie' moeten volgen en zou dit een verplicht vak moeten zijn op school. We leren nagenoeg alles, behalve communiceren...

In deze trumpiaanse tijden, waar blijkbaar polarisatie 'de trend' wordt in het hele wereldgebeuren, is dit iets waar Memozin bijzonder triestig van wordt.

Echt tijd om even stil te staan en te leren communiceren met elkaar. Memozin heeft met het boek van Marshall B. Rosenberg 'Geweldloze Communicatie' alvast ontdek hoe ze zelf en de wereld rond haar kan veranderen of hoe ze hiermee echt een positief verschil kan maken. Emoties blijven echter steeds de grote valkuil...

Ontdek, leer, ENJOY!

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page