top of page
  • Patrick

Moet Ik Dit Nu Doen? - De tijd tikt...

’s Morgens worden we wakker en bij 80% begint dan het vaste ritueel nl. smartphone checken... Bij manier van spreken wordt op deze manier de schakelknop van ons leven op ‘ON’ gezet. En dan glijden, of beter ‘verglijden’ we, van de ene actie in de andere.

Eten, douchen, kinderen klaar maken,... of gewoon douchen en snel, snel naar het werk. En op het werk ‘ondergaan’ wij hetzelfde verhaal... de machines nemen het van ons over of van zodra we onze computer aanzetten neemt de mailbox het van ons over.

Na het werk volgen de ‘standaardacties’ of avondrituelen met, als we geluk hebben, nog even ‘ontspannen/sporten’ onder druk (want ook dit is altijd rushen om alles deftig in te passen...).

Meestal eindigt onze dag met een laatste check van onze smartphone waarna we onze levensknop op ‘OFF’ zetten en enkele uurtjes kunnen ‘herstellen’...

Wanneer nemen we de tijd om onze batterijen op te laden?

Is het een overbruggen (‘overleven’) van weekend naar weekend voor een laadbeurt?

Of hebben we de vakanties nodig om even door te laden?

Jammer toch, want zo lang zijn we ‘hier’ niet... en... het kan anders!

De timemanagementslagzin ‘MOET IK DIT NU DOEN?’ is een eerste belangrijk hulpmiddel in een bewust en rijker leven.

Onze keuzevrijheid is ook veel groter dan we denken, maar we hebben dit, onbewust, verleerd en hulpmiddelen (smartphone, computer,...) hebben het van ons overgenomen.

Neem terug het heft in eigen handen, kies voor kwaliteit en een energierijk leven!

Bewustwording is een eerste stap en met enkele eenvoudige tools, neem je de controle weer over. De controle op jouw eigen leven! Een dagelijks reflectiemoment ondersteunt het volledige proces, is een leermoment en is de kwaliteitscontrole van jouw eigen leven.

Stop met ‘overleven’, KIES VOOR LEVEN!

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page