top of page
  • Patrick

Ontdek de kracht!

Alles is het gevolg van wat we hebben gedacht’ (Boedha)

Waarom lopen dagelijks zoveel mensen zichzelf achterna, op zoek naar geluk, tevredenheid, erkenning, rust,…?

Een zoektocht met vele hindernissen en frustraties en toch… de oplossing, het antwoord, zit in elk van ons en is veel dichterbij dan we denken.

Als je inzicht krijgt in het proces van jouw geest, dan ontdek je absolute vrijheid, rust, rijkdom, geluk,…!

Je bewust worden van je onderbewuste zorgt ervoor dat je in staat bent ‘wonderen’ te verrichten. Bewust in het leven staan, zorgt voor energie, (veer)kracht en tevredenheid.

Momenteel zien we echter veel ongelukkige mensen met stress, angstgevoelens, een gevoel van zinloosheid en machteloosheid. De Duitse monnik Anselm Grun is van mening dat mensen vaak geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen welzijn en liever slachtoffer blijven van de omstandigheden. Vele mensen zijn comfortabel ongelukkig, ze klagen maar voelen zich ook veilig in deze situatie…

Inzien hoe je functioneert, hoe je denkpatronen en overtuigingen tot stand komen, is een belangrijk fundament om op te bouwen. Het inzicht zorgt ervoor dat je zicht krijgt op de ontelbare ‘onjuiste’ gegevens waarmee onze harde schijf (onderbewuste) is geprogrammeerd. ‘Ingeslepen patronen’ die niet gemakkelijk te veranderen zijn, maar het kan! Je moet dit echter écht willen en bereid zijn drempels en obstakels aan te pakken. Blijf je niet verschuilen achter de excusesparaplu en ga ervoor!

‘Gedachten’ zijn de spieren van jouw geest, het kost ‘training’ (inspanning en moeite) om deze aan te passen en te veranderen.

Door de vele info die we dagelijks binnen krijgen, de continue vergelijkingen die we maken met de ‘facebook’- of beter ‘fakebook’wereld, zorgt veelal voor een oppervlakkige levenshouding en dit leidt tot rusteloosheid, twijfel, angst en onvrede.

Een gelukkig leven is volgens oosterse filosofieën het resultaat van een evenwichtige combinatie van je buitenwereld (de materialistische wereld), je fysieke wereld (jouw lichaam) en je spirituele wereld (jouw geest). De geest geeft je geluk, het lichaam geeft je gezondheid en de materiële wereld geeft je comfort. Volgens deze filosofie zul je rust, harmonie en geluk in jezelf ervaren, als deze drie elementen met elkaar in evenwicht zijn.

Je hebt zelf de sleutel in handen, de keuze is aan jou of je deze deur opent!

SUCCES & ENJOY!

Oude ingeslepen patronen, oude wegen, worden meestal maar zichtbaar als het water zich even terugtrekt...

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page