top of page

Lane maakt ‘tips in levenskunst’ zichtbaar!

Waag de sprong!

Actie is het sleutelwoord, ga voor jouw doelen en geniet vooral van de weg die je aflegt.

Visualiseer je einddoel – maak een plan – begin ‘nu’ – hou de aandacht op elke stap voorwaarts – en ga ervoor!

Zet elke dag een actiestap, dit brengt je veel verder dan een wekelijks ‘verhaal’!

  • Zoek alternatieven en anticipeer!

Laat jouw beperkende overtuigingen los, aanvaard wat is en ga daarmee aan de slag. Denk als een ‘vrije geest’ en overschouw het landschap vanop een ‘actieberg’ in plaats van te ‘klunen’ in een verhaaltunnel vol overtuigingen die jouw niks opleveren.

  • Hou de focus!

Vooral als je in ‘ruw water’ komt is het belangrijk om de focus te bewaren. Hou je aandacht gericht op jouw doel en blijf vooral in ‘actie’. Aan de omstandigheden kan je niks veranderen, hoe je er echter mee omgaat, dat bepaal jezelf. Een zeer eenvoudig principe, maar niet zo evident en gemakkelijk in de praktijk. Ook dit vraagt oefening en gaat met vallen en opstaan. Aanvaarding is hier het sleutelwoord en actie het toverwoord. Leer, ervaar, ontwikkel nieuwe vaardigheden en ga door!

Mark Twain: ‘Over twintig jaar heb je meer spijt van de dingen die je niet hebt gedaan dan van de dingen die je wel hebt gedaan. Dus gooi de trossen los, verlaat de haven en laat de wind in de zeilen. Verken, Droom. Ontdek’

https://www.facebook.com/zenitpat/

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page