top of page

Hypnose voor kinderen

Hypnose en kinderen, een ideale combinatie!

Kinderen zijn over het algemeen veel sneller vatbaar voor hypnose. Door hun grote belevingswereld, fantasie en inlevingsvermogen krijg je de meest fantastische reacties en resultaten. Kinderen switchen dagelijks continu tussen verbeelding en realiteit. Wanneer we hen dan vragen om zich iets voor te stellen, dan lukt dit meestal ook zeer goed. Op deze manier krijgt de hypnotherapeut makkelijk toegang tot het onderbewustzijn. Aan de hand van verhalen, avonturen of helden uit het kind zijn leven zelf, zal er een positieve verandering teweeg gebracht worden. Uiteraard wordt de hypnotherapie aangepast aan de leeftijd en ontwikkeling van het kind.

Het kind leeft in opeenvolgende fases van ontdekking en leermomenten. Dit kan jammer genoeg ook vaak leiden tot stress. Deze stress wordt meestal pas duidelijk zichtbaar of voelbaar als soms ‘onverklaarbare’ problemen opduiken zoals bedplassen, slapeloosheid, verlatingsangst, concentratieproblemen, nagelbijten, enz.

Hypnose is hier heel effectief en biedt in de meeste situaties een oplossing.

Bij het intakegesprek is er steeds één van de ouders aanwezig en na elke sessie is er kort overleg met de ouders waar vaak enkele coachingtips worden meegegeven.

Situaties waar hypnose een oplossing kan bieden:

- bedplassen

- stotteren, nagelbijten, duimzuigen, tics

- angst voor injecties, ziekenhuizen, tandarts…

- angst in het donker, slaapproblemen, nachtmerries

- angst voor dieren, hoogtes,…

- concentratieproblemen, faalangst, leerproblemen,…

- gepest worden

- hoofdpijn of buikpijn zonder medische oorzaak

- eetproblemen

- gevoelens van boosheid, verdriet, frustraties

- weinig zelfvertrouwen

- ondersteuning bij trauma’s of andere emotionele gebeurtenissen zoals bv sterfgeval

- …….

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page