top of page

Veilig en gezond afvallen met de virtuele maagband!

Wat is een virtuele maagband?

Een virtuele of hypnotische maagband is een veilig alternatief voor een operationele maagband. Zonder littekens, zonder pijn en zonder revalidatie.

Door de kracht van hypnose wordt in je onderbewustzijn een maagband geïnstalleerd. Deze maagband zal hetzelfde aanvoelen als een echte maagband.

Ik werk samen met jou een vooropgesteld programma uit in 3 sessies.

Het programma werd ontworpen door de Britse klinische hypnotherapeute Sheila Granger (in 2010) Het is wereldwijd getest en garandeert de beste resultaten.

Sheila leidt nu hypnotherapeuten op om haar methode van de virtuele maagband toe te passen. Ik volgde deze opleiding en ben zeer tevreden dat ik nu mensen blijvend van hun overgewicht af kan helpen.

Nog nooit was afvallen zo makkelijk en veilig. En dit zonder honger te hoeven lijden.

Hoe werkt het programma van de virtuele maagband?

Sessie 1 :

Tijdens de eerste sessie hebben we eerst een intakegesprek om de oorzaak van je overgewicht te bepalen en het programma te overlopen. Er wordt gepolst naar je motivatie, want motivatie is heel belangrijk om het gewenste resultaat te bekomen. Je moet ook je eetgewoonten “willen” aanpassen.

Op bewust niveau moeten de 8 gouden regels tot succes gevolgd worden. Dit wordt duidelijk besproken en er wordt een overeenkomst getekend.

Daarna hebben we een gesprek over je eetgewoonten. Het is handig om vooraf een weekje alles op te schrijven wat je die dag gegeten hebt. Zo kunnen we samen bekijken waar je het moeilijk mee hebt en wat dan wel weer makkelijker gaat. Wat de valkuilen zijn.

Tijdens de eerste sessie ga je al in hypnose om eerst je eetgewoontes te corrigeren indien nodig. Aan je onderbewustzijn worden suggesties gegeven om eventuele vreetbuien, emo-eten of andere eetproblemen aan te pakken. Het is belangrijk om dit vooraf te doen, vooraleer over te gaan op de plaatsing van de maagband.

Daarna gebeurt dan de “virtuele operatie”. Zonder pijn en op een heel comfortabele manier. Tijdens de hypnose wordt aan je onderbewustzijn verteld dat je maag verkleind wordt tot de grootte van een golfbal, door operatief een maagband rond je maag te spannen. Je weet bewust natuurlijk wel dat er geen echte operatie heeft plaats gevonden, maar het onderbewustzijn reageert op de gegeven suggesties dat het wel zo is. Dat je vanaf nu voldoende hebt aan 3 kleine maaltijden per dag. Als gevolg hiervan treedt er sneller een verzadigingsgevoel op.

Na de sessie krijg je een eetdagboekje mee, met nog eens de vermelding van de 8 gouden regels tot succes. In het boekje schrijf je dagelijks gedetailleerd wat je die dag gegeten en gedronken hebt. Dit boekje breng je ingevuld mee bij de volgende sessie.

Ik geef je ook een audio-opname mee naar huis, waar je dagelijks minstens 1 X per dag moet naar luisteren. Best met een koptelefoon. Dit gedurende 4 weken. Het versterkt het effect en is daarom ook heel belangrijk om dit dagelijks te beluisteren. Makkelijkst is om dit te doen op een vast moment. (bv voor avondmaal)

Sessie 2 :

In de tweede sessie worden onder hypnose versterkende suggesties gegeven aan onderbewustzijn om je eetgewoonten verder te veranderen. En indien nodig om een extra boost te geven aan je motivatie.

Sessie 3:

Tijdens de derde sessie worden de resultaten van de hypnotische maagband nog wat versterkt en indien nodig kan de maagband nog wat strakker aangespannen worden.

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page